Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » CD, Διαδικτυακές Εκδόσεις & Βίντεο Kιθάρας
  Εκτυπώστε το άρθρο

Μια θαυμάσια μουσική πρόταση, από έναν πολύπλευρο μουσικό
που στολίζει με την δημιουργική παρουσία του τον κιθαριστικό μας χώρο.

Μηνάς Μπόγρης
"Κρυφές Διαδρομές"
έργα για κιθάρα 


CD  2201660050

 Οι «Κρυφές Διαδρομές» είναι ένα απόσταγμα της μέχρι τώρα συνθετικής μου πορείας, με έργα που θεωρώ ως τα πιο αντιπροσωπευτικά μου. Οι επιρροές μου από την κλασική, την κινηματογραφική, τη λατινοαμερικάνικη και την jazz μουσική συνθέτουν το ύφος αυτού του δίσκου, όπου η μουσική σύλληψη είναι συνυφασμένη με το προσωπικό μου βίωμα. Εκεί οφείλεται και η προσπάθειά μου να δημιουργήσω παραστάσεις και εικόνες, καθώς και να αφυπνίσω με κάποιον τρόπο αντίστοιχες δικές σας μνήμες.
Μηνάς Μπόγρης

Οι «Κρυφές διαδρομές» είναι το πρώτο προσωπικό album του Μηνά Μπόγρη και περιλαμβάνει 10 δικά του έργα, ερμηνευμένα απ'τον ίδιο. Τα δύο ντουέτα του δίσκου (tracks 1 και 8) τα ερμηνεύει μαζί με τον εκλεκτό κιθαριστή Γιώργο Τοσικιάν.
Η έκδοση είναι δίγλωσση.


Βιογραφικό

Ο Μηνάς Μπόγρης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1970. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Παναγιώτη Δεληγιάννη στο Ωδείο του «Πειραϊκού Συνδέσμου», παίρνοντας αρχικά πτυχίο το 1993 και κατόπιν δίπλωμα με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» το 1997. Επίσης μελέτησε ανώτερα θεωρητικά με το Γιάννη Αυγερινό, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 2006. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σε σεμινάρια των διακεκριμένων κιθαριστών Anielo Desiderio, Zoran Dukic, Gerard Reinhenbach, Roland Dyens και Al di Meola. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται σόλο ρεσιτάλ, συναυλίες για φωνή και κιθάρα και συναυλίες μουσικής δωματίου. Είναι μέλος του μουσικού σχήματος Alter Echo, με το οποίο εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ μουσικής ανά την Ελλάδα από το 2006 (www.myspace.com/alterech). Διδάσκει κιθάρα στο Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο και στο Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Ροδόπολης.
Γράφει μουσική από το 1994, ενώ παράλληλα ασχολείται και με τις διασκευές έργων. Έχει αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις και βραβεία σε διαγωνισμούς σύνθεσης (1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης Έργων για Κιθάρα του Εθνικού Ωδείου το 1998, 5ο και 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Βόλου του «Ωδείου Φουντούλη» το 2007 και 2009 αντίστοιχα), παρουσιάζοντας έργα του για μία και δύο κιθάρες, τα οποία αποτελούν μέρος της παρούσας και πρώτης προσωπικής δισκογραφικής του δουλειάς. Άλλες συμμετοχές στη δισκογραφία είχε στο Ημερολόγιο του Νίκου Ξυδάκη το 2006 και στην πρόσφατη δισκογραφική έκδοση του 2009 Με τα Φτερά της Φαντασίας που προέκυψε κυρίως από μουσικούς της εκπαίδευσης, με τη συνδρομή γνωστών Ελλήνων τραγουδοποιών και τραγουδιστών.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρονικής του Τ.Ε.Ι. Πειραιά (στο οποίο εργάζεται ως εκπαιδευτικός) και του Μεταπτυχιακού Τμήματος Σπουδών «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 Μηνάς Μπόγρης
"Κρυφές Διαδρομές"
έργα για κιθάρα

  1.  Old Dance  Παλαιός Χορός  4.21 

2. Way out  Έξοδος  4.29

3. Nocturne  Νυχτερινό  3.16

4.  Waltz  Βαλς  4.42

5.  Course (theme and variations)  Πορεία (θέμα και παραλλαγές)  9.35

6.  Prelude  Πρελούδιο  5.21

7.  Confession  Εξομολόγηση  5.40

8.  Illusion  Ψευδαίσθηση  7.18 

9.   Mediterranean  Μεσογειακό  6.20

10.  Song without words  Τραγούδι Χωρίς Λόγια  5.00

 

www.myspace.com/minasbogris


Επιμέλεια σελίδας Κώστας Γρηγορέας| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center