Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΕΚΔΟΣΕΙΣ » CD, Διαδικτυακές Εκδόσεις & Βίντεο
  Εκτυπώστε το άρθρο

Carmina Graeca

(Σαράντη Κασσάρα - Γιάννη Ρίτσου)

 Με τον γενικό τίτλο Carmina Graeca, ο συνθέτης Σαράντης Κασσάρας μελοποιεί αποσπάσματα από το ποίημα Πρωινό άστρο που έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος όταν γεννήθηκε η κόρη του Έρη. Ο Σαράντης Κασσάρας προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το ποιητικό έργο Πρωινό άστρο και αποδίδει έννοιες και αισθήματα με ένα υψηλής ποιότητας συνθετικό έργο. Ένα μουσικό έργο που ανταποκρίνεται απόλυτα και στην αισθητική του ποιήματος, το οποίο ο συνθέτης είχε τη χαρά να παρουσιάσει και ενώπιον του Ρίτσου το 1978.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Μανώλης Μητσιάς, Τζένη Δριβάλα, Σοφία Μιχαηλίδου, Μπάμπης Τσέρτος, Καλλιόπη Βέττα, Νίκος Ανδρουλάκης, Τάκης Φάβιος, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Θόδωρος Πάντσιος, Απόστολος Σωτηρούδης, Αλέξανδρος Τζιοβάνης.

Συμμετέχουν οι χορωδίες Δημήτρη Τυπάλδου, «Γιάννης Ρίτσος» και Χορωδία του ΟΤΕ Θεσσαλονίκης.
Συμπράττουν οι σολίστ: Σαράντης Κασσάρας – πιάνο, Χάρης Χατζηγεωργίου – βιολί, Μανόλης Ανδρουλιδάκης – κιθάρα.

      Carmina Graeca, Γιάννης Ρίτσος, Σαράντης Κασσάρας τραγουδούν - Μανώλης Μητσιάς, Τζένη Δριβάλα, Σοφία Μιχαηλίδου, Μπάμπης Τσέρτος, Καλλιόπη Βέττα, Νίκος Ανδρουλάκης, Τάκης Φάβιος, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Θόδωρος Πάντσιος, Απόστολος Σωτηρούδης, Αλέξανδρος Τζιοβάνης

Πρόκειται για μία συμπαραγωγή του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καισαριανής και της εκδοτικής εταιρείας LYRA .  Τα έσοδα από τις πωλήσεις με την ευγενή παραχώρηση του συνθέτη και των συντελεστών του δίσκου , θα διατεθούν για την ολοκλήρωση του  Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης.Η κόρη του ποιητή σημειώνει σχετικά για  την παραγωγή :

«Η παρούσα δουλειά είναι η έκφραση της ευαισθησίας του Σαράντη Κασσάρα. Είναι μια άλλη προσέγγιση που καταδεικνύει το σεβασμό του Κασσάρα απέναντι στον ποιητικό λόγο καθώς και απέναντι στο δικό του μέσο έκφρασης, τη μουσική, και αξίζει όλη την προσοχή μας».
(
Έρη Ρίτσου)

Λιάνα Μαλανδρενιώτη
Απρίλιος 2011 | More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center