Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΑΡΘΡΑ (θεματολογικά) » ΦΑΚΕΛΟΙ » φάκελος Μουσική Παιδεία & Home » ΑΡΘΡΑ (θεματολογικά) » Κλασική Κιθάρα
  Εκτυπώστε το άρθρο

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΙΘΑΡΑ

Το θέμα της εκπαίδευσης δεν ξεκινάει «από κάποιο σημείο», ούτε είναι σημερινό, αλλά περιλαμβάνει και περιόδους παρελθόντος χρόνου. Η κιθάρα, ως όργανο που έλαβε «αναγνώριση από το κράτος» το 1987 (!!!) έχει κάθε λόγο να διαθέτει κόσμο που να αγωνιά για τη μουσική εκπαίδευση στο σύνολό της. Ειδικά στη δεκαετία του ’80, για πρώτη φορά ο κόσμος της κιθάρας έβαλε επί τάπητος ένα τεράστιο θέμα εργασιακής δεοντολογίας με τους αγώνες περί τίτλων σπουδών. Και, με την ευκαιρία του φακέλου περί μουσικής εκπαίδευσης, καλό θα είναι να ξαναθυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι για την τότε κατάσταση πραγμάτων.
Δεν υπάρχει πρόθεση να ξύσουμε πληγές. Μόνο που θεωρούμε πως ανάμεσα στις σημερινές παρεμβάσεις για το σπουδαίο αυτό θέμα, καλό είναι να υπάρχει και η πληροφόρηση για την όποια κατάσταση είχε δημιουργηθεί πάνω στα γεγονότα του ’87.
Το τεύχος του έντυπου (τότε) TaR (no 13, Οκτώβριος 1986, τελευταίο έντυπο τεύχος) αφιέρωσε ολόκληρες σελίδες σ’ αυτή την υπόθεση, μαζί με τις απόψεις πολλών επωνύμων κιθαριστών της εποχής εκείνης.
Γι αυτό λοιπόν αναδημοσιεύουμε τα «περί τίτλου σπουδών».
(Νότης Μαυρουδής - Κώστας Γρηγορέας)
(14/1/08)
Κάνοντας κλικ στην παραπάνω εικόνα μπορείτε να  διαβάσετε online (εφόσον έχετε γρήγορη σύνδεση ADSL) τα σχετικά κείμενα από το 13ο τεύχος του έντυπου TaR.
Εάν όμως έχετε αργή σύνδεση, καλύτερα κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε "αποθήκευση ως" ("save target as") για να το κατεβάσετε πρώτα στον σκληρό σας δίσκο.
Πρέπει βέβαια να έχετε εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας το 
Acrobat Reader.

 | More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center