Διαδικτυακό περιοδικό Μουσικής TAR - ΚΙΘΑΡΑ & ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ
TRANSLATE this page:
 αρχική     προφίλ     ιστολόγια    επικοινωνία        RSS FEEDS           
GR CY

<< ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ >>
Επιμέλεια: Τίνα Βαρουχάκη 

Tar Logo

| More
Home » ΣΤΗΛΕΣ » ΣΤΗΛΕΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ » ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  Εκτυπώστε το άρθρο

"αυτοσχεδιασμοί"
Μιά υπέροχη μέρα
(Παρακολουθώντας το δελτίο ειδήσεων την παραμονή της εθνεγερσίας...)

Σςςς…το έθνος συζητάει! Καθηλωμένο μπροστά στις οθόνες παρακολουθεί τους εκπροσώπους του να μάχονται για τα ιερά και όσια της φυλής. Τους γνωστούς παραθυρομαχητές, που έχουν απόλυτη γνώση και άποψη επί παντός επιστητού. Κοντά στους βετεράνους κακαουνοτριανταφυλλοτράγκες ρίχνεται στη μάχη ο πανέμορφος Άδωνις, επίδοξος βουλευτής του Λάος, ενδεδυμένος πασχαλινή στολή προβάτου, τραγουδώντας πατριωτικά άσματα με τους εθνοαμύντορες φίλους του Αρχιεπισκόπου μηδέ του λεξιλάγνου  Ζουράρι  εξαιρουμένου. Το βιβλίο στην πυρά!  Ουδείς ιστορικός συμμετέχει στη συζήτηση, για ποιο λόγο άλλωστε ;  Αποτέλεσμα: Αγοράζονται 170.000 βιβλία από τα βιβλιοπωλεία, χώρια αυτά που κάηκαν στην παρέλαση. Η Ελλάς σύσσωμη μαθαίνει και πάλι ιστορία από το βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού! Φήμες λένε ότι η επιμόρφωση των ελλήνων θα συνεχιστεί με τα βιβλία του νηπιαγωγείου!
Ο «Δημοσιογράφος» βαθαίνει στο θέμα στηλιτεύοντας την άγνοια της νέας γενιάς για τα εθνικά έπη. Και βρίσκει τους τρεις πιο σκράπες μαθητές του δημοτικού πού αγνοούν το περιεχόμενο της εθνικής εορτής! Αδιαφορώντας βέβαια για το ότι τους κάνει ρεζίλι στους συμμαθητές τους και στο πανελλήνιο! Τουλάχιστον αυτός κοπίασε, γιατί ο κρατικοδίαιτος συνάδελφος της ΝΕΤ φτάνει στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα ρωτώντας κι αυτός τρεις μαθητές οι οποίοι, για κακή του τύχη γνωρίζουν ποιος είναι ο Κολοκοτρώνης! Επειδή βαριέται να ψάξει για τους σκράπες ολοφύρεται κι αυτός για την κατάντια της νέας γενιάς παραπέμποντας μας προφανώς στα ατράνταχτα στοιχεία του γειτονικού – ζαπιστικά μιλώντας – καναλιού!
Η εθνοσυζήτηση προχωρά με τα προεόρτια της ιστορικής σημασίας μάχης που θα δώσει η ομαδάρα ενάντια στους αιμοσταγείς Τουρκαλάδες, όπως πριν διακόσια χρόνια. Ο Δημοσιογράφος συστήνει ψυχραιμία και αποφυγή εθνικιστικών εξάρσεων. Παρουσιάζει τον πρώτο καλεσμένο του βουλευτή Γ. Ιωαννίδη με την εξής ερώτηση: Γιατί σας ονομάζουν Τουρκοφάγο ;  Ο βουλευτής χαμογελά αυτάρεσκα αλλά η απάντηση πνίγεται από 40.000 φιλάθλους που γιουχάρουν τον εθνικό ύμνο των απίστων. ( Το πιο καλό θα έρθει δύο ώρες αργότερα όταν ο  βουλευτής Γιακουμάτος θα ξεστομίσει την ιστορική φράση: Καλά να πάθουμε αφού βάλαμε Γερμανό προπονητή…! )

Zap. Η εθνοπανήγυρις συνεχίζεται με την είδηση μίας τεράστιας επιτυχίας της πατρίδας μας. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ αλλά και η γλυκύτατη Kontolisa δηλώνουν ότι ο Αϊ –Στράτης είναι ελληνικός. Χαρά η βουλευτής και υπουργός Ντόρα. Και να σου φιλιά. Και να ‘ταν μόνο αυτό. Την ίδια στιγμή ο εκλεγμένος πρόεδρος  mr. Bush, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής,  συγχαίρει την πατρίδα μας, αγκαλιά με κάτι παπάδες, για την προσφορά της στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ανατριχιάζω. Ο «Δημοσιογράφος» δείχνει να το γλεντά αλλά ξαφνικά το βλέμμα σοβαρεύει.
Το επόμενο θέμα άπτεται κι αυτό της εθνικής παράδοσης. Οι μίζες με τα ταμεία. Και πάλι οι γνωστοί μονομάχοι, εκπρόσωποι των κομμάτων αυτή τη φορά. Όπου ακούω το εξής καταπληκτικό. (Χρόνια το ακούω και κάθε φορά μου κάνει την ίδια εντύπωση…) Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  κατηγορεί τον βουλευτή της ΝΔ  για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ρεμούλα, κλοπή κλπ. Ο δεύτερος κατηγορεί τον πρώτο ότι τα ίδια έκανε όταν κυβερνούσε άρα δεν δικαιούται δια να ομιλεί, ο δε πρώτος απαντά ότι τώρα μιλάμε για το σήμερα και όχι για το χθες και εν πάση περιπτώσει και πριν από τις δικές του κλοπές οι φίλοι του δεύτερου επίσης έκλεβαν, ο δεύτερος ψύχραιμα ανταπαντά ότι και πριν από αυτό οι παππούδες του πρώτου ήταν λαμόγια, ο πρώτος του θυμίζει ότι και ο προπάππους του δεύτερου δεν ήταν και άγιος, και σιγά -σιγά φτάνουν, όπως ζητά η μέρα, στους κλέφτες του ‘21 και φεύγουν αγκαλιασμένοι από το στούντιο καταρρίπτοντας την θεωρία του Fallmerayer. Και εμείς μαθαίνουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι να κλέβεις εσύ,  αλλά να μην κλέβει ο άλλος!
Η συζήτηση διακόπηκε από τα νέα της συντριβής του Καραϊσκάκη στη μάχη του Πειραιά. Και εγώ, αποκαμωμένος αποσύρθηκα. Αύριο θα ξημέρωνε ακόμα μια υπέροχη μέρα με τανκ, αεροπλάνα, ειδικές δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, καμένα βιβλία και ένα καταγάλανο ουρανό. Μπλε, βαθύ μπλε, σχεδόν μαύρο...
Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Δημήτρης Οικονομάκης
dikonomakis@tar.gr
επιλογή εικόνων Κώστας Γρηγορέας| More

    - Ενημερώστε για τις εκδόσεις σας. (Στις "κυκλοφορίες" η παρουσίαση των εκδόσεων γίνεται με την επιμέλεια και ευθύνη των δημιουργών τους).
    - Ενημερώστε το TaR (webmaster.tar@gmail.com) για τις δραστηριότητές σας και για οποιαδήποτε κιθαριστικού ή γενικότερου μουσικού ενδιαφέροντος είδηση
    (Ό,τι παρατίθεται στις ενημερωτικές στήλες είναι πληροφόρηση κι όχι -κατ' ανάγκη- πρόταση του TaR)
Το TaR λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική μουσική διαδικτυακή κοινότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των συνεργατών. 
Δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους και η πληροφόρηση που παρέχει μέσω των ενημερωτικών στηλών του εξαρτάται αποκλειστικά από τα δελτία τύπου που στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, τα οποία και δημοσιεύει "καλή τη πίστει". Όπως είναι επόμενο όμως, το TaR δεν φέρει ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες.
.

© TAR - Μουσικό διαδικτυακό περιοδικό
webmaster: Κώστας Γρηγορέας
διευθυντής: Νότης Μαυρουδής


εικαστική επιμέλεια, σχεδιασμός: Ειρήνη Κουρζάκη
υλοποίηση, φιλοξενία: Hyper Center